Memorial Day!

Momorial day! Okeeeey Jag och Emelie skulle dra med Jossa och Hedieh på stranden idag men råkade hamna i en bil med Alex istället. Hakade på han upp till WESEC-butiken (40 % på ALLT och jag shoppade en skitfin tunika) och sedan vidare till en Barbeque i Beverly Hills. Nice hus med pool och jaaaa, schysst folk såklart. Jag har inte fått något pluggat idag som jag borde, men men imorn får det bli. Jag lämnade nyss Emelie ensam i en bil upp till Sunset för att jag kände jag behövde få lite sömn. Plugg och jobb 10-3 imorn! Känner dock lite dåligt samvete att jag lät Em åka ensam upp till Hollywood nyss. Men hon är ledig och hon borde ya vara på det. Jag ska sussa nu! Men bjussar på lite picts från dagen...






Beach-häng och Sunset Strip tonight!

SATC 2 var underbaaaaar! I really loved that movie. Trevligt sällskap hade man också! =)


I fredags gick det toppen då jag jobbade....har spanat in en supernice ring som jag vill ha!


Idag har vi legat på beachen hela dagen. Underbart! Känns som det var hur länge sen som helst nu som man fick lite sol. Äntligen är den tillbaka! Och ikväll ska vi upp till Sunset strip och fira Fubbe som fyller år. Kanske blir en tur till Hollywood senare också. Om nu våra student-plånböcker tillåter det vill säga...höhö

Vi kollade på bil idag också förresten. En Vit superfin (dock med lite yttre småskavanker..) Honda Accord. Den kan bli vår om vi vill, efter helgen redan maybe.... Aja, tåls att tänkas på!



Looooooove!!!

Coffee bean, kakor&plock & SATC 2...

Ikväll blev det en fika på vårat favvo-café uppe på Whilshire. Där finns en öppen eld och ikväll har vi smidit stoooora planer där med en soy coffee i ena handen och oatmeal coockie i den andra....haha! Vem vet, en dag blir dom kanske verkligenhet...den som lever få se! Höhö.



Imorgon är min längsta dag i skolan, torsdagen. Suck! Även den tråkigaste....ESL engelska och sen Imaging med Bill...låt dagen gå fort. För imorgon kväll ska Jossa, Emelie, Michaela, Monia och jag gå på bio. och GISSA EN GÅNG vad vi ska se.....! =)


Detta ar vad jag gor idag!

Painting Butterflies in Illustrator...
Han som sitter bredvid mig har i klassen ar halvdov och luktar alltid mat! Varfor ska jag hamna bredvid han typ varje vecka!? Jag vill ga hem nu.

Amerikaner asså!

Ibland känner man sig verkligen smart i detta landet! Amerikaner är nog de mest oallmänbildade folket som finns... Kan inte göra annat än att skratta åt dom ibland. Hehe =P Jag får panik på folk minst en gång varje gång jag min webbdesign klass. Där finns folk som har suttit med på tre veckors föreläsning om hur man bygger tables i sin webbdesign. Sen när den fjärde lektionen kommer och professorn säger: "Hur många spalter ska jag nu göra i min table för att allting ska få plats snyggt?" svarar då denna personen "What is a table?". Gaaaaaah Jag blir galen! Nu var denna personen också amerikan, så mina fördommar stämmer ibland. Amerikaner är tröga! Haha

Ficke en smärre chock igår under vå ESL-lektion också. Denna gången var det ingen amerikan, eftersom det bara är massa asiater, två-tre mexare och sen jag o Em i den klasse....Vi jobbade med en text som handlar om Socialism och Capatilism. För det första frågar någon vad Capitalism är, vilket jag tycker att man borde kunna när man börjat college...men men...det kanske var själva ordet som var svårt att förstå. Sen kommer frågan från någon annan: "Is capitalism good or bad?". Aaaahhh, ni kan ju själva förstå min frustration! Haha

Skönt nu har jag fått skriva av mig lite..hahaha

Om en timma bär det av till skolan för att ha lite Digital Illustration, min favvo-class måste jag nog säga! Där är folk till och med smarta! ibland..
Final project är det som drar igång nu och jag ska göra en fotorealistisk illustration av en produkt...har sparat ner dessa bilder. Vilken skulle ni ha valt? Jag tror jag ska gå för ett par goggles...Men vilka? Hmmm?




Tuesday Night!

Har varit duktig som tusan idag med plugget! Suttit med mitt final project till web designen idag. Ny sida för 2minuter.com är det som gäller. Och jag måste nog säga att jag är ganska så nöjd...om man nu får säga så?! Hehe Den kommer bli mycket finare än den som vi har nu i alla fall, det kan jag garantera!

Annars har vi alla fixat med skolan så vi kan åka hem till Sverige i sommar och sen få komma tillbaka in i USA på samma visum. Varför ska allt vara så himla krongligt med detta land för! Em och jag har även fixat med CSN så vi kan få bidrag för att ta distanskurser i sommar. Jag ska ju ta min web design 2. Ska bli kul att se vad den innefattar och hur bra det kommer gå att läsa en sådan kurs på distans....I can do it! =)

Blev en lunch i solen idag också. Lite vardagslyx måste man få unna sig ibland, annars orkar man inte med det hårda livet här borta....haha! Efter det tog jag också en joggingrunda nere på beachen. Härligt väder att springa i nu, SOL men enda ganska så svalt i luften. Det är nice!

På fredag vankas det jobb för min del! Jag ska jobba min första dag i den lilla butiken i Venice som jag skrev om tidigare. 4pm-8.30pm är det som gäller, sen blir det även jobb mellan 10am-3pm på måndag! Måndag är det ju nämligen Memorial Day, så vi är lediga från skolan. Ser faktiskt fram emot att jobba, känns som det var länge sen. Det skadar ju heller inte att dom har  v ä l d i g t mycket  f i n t i den lilla butiken, speciellt smycken! 30 % off för oss som jobbar, and NO TAX. Kan bli farligt, det hör jag jag de...hehe ;)




Tjingeling!

Oj oj oj, vad jag är duktig! Hehe eller nåt...
Suttit o pluggat nu sedan klockan halv 10 i morse ungefär...blev ingen joggingrunda imorse, var alldeles för trött i kroppen! Har typ värk i både ryggen och benen efter helgen. Det märks att man börjar komma upp i åren. Hahah!

Sitter och jobbar med mitt final project på web design 1. En ny sida till 2 minuter blir det, in English!


Tänkte även passa på att göra lite promotion för min vän och kompanjons nya projekt hemma i Stockholm. Therese har tillsammans med en annan tjej satt igång detta projek. Checka in deras reklamfilm!!


Ännu en ny vecka på ingång..

Söndagkväll, jag är trött som jag vet inte vad. Denna helgen har vi inte ens varit ute en enda dag. Jag har jobbat två heldagar på en show i Pasadena, det tar nog mer på krafterna än att vara ute och dansa en hel natt! Och för första helgen sen jag kom till LA har jag gått plus i min ekonomi. I like! Men det har varit två sjukt sega och långa dagar så jag vet inte om det ens är värt det egentligen...men men nu har jag min flygbiljett till NYC som sagt. Alltid något! =)

Om en månad nu så är man hemma i Sverige igen. Känns ganska så konstigt när jag tänker på det...Skulle nog egentligen gärna stanna här över sommaren, vore kul att ha en hel sommar här borta när man ändå är här. Har ju även antligen fått ett jobb i en liten butik i Venice. Var där i fredags och blev visad hur allting går till och så. Det var en jättetrevlig svensk tjej, Frejya som jobbade där nu. Kan komma att bli några fre/lör/söndagar för mig där nu innan jag åker hem i slutet av juni. Kan behövas....

Annars känner man stressen komma nu, vill helst ha höstens boende fixat och klart innan man drar här ifrån. Om det nu går....känns som allt bara är så sjuktligt dyrt!
Kan lova att i jämförelse med LA ligger Stockholm i lä!

Nu blire sägen. Upp jogga imorn bitti, sen plugga lite innan skolan börjar! Har ju kommit lite efter nu när man missat både lördagens och söndagens pluggtid...Men men det löser sig alltid!

Godnatt!





Den här bilden är till dig Lina...nu får du se hur våra frimärken blev till slut! A fick vi! Wiiie!


Svullna fötter och massa nya kontakter!

Kom hem för typ 2 timmar sen och jag är verkligen helt slut! Jag tänkte i morse att hur jobbigt kan det vara att dela ut flyers en dag? Men för det första så har jag stått i högklackat hela dagen och för det andra har man konstant snackat med nya människor. Det tar på krafterna...men kul med en massa nya connections =)
Ska dit imorgon igen och göra samma sak. Känns lite jobbigt just nu, med tanke på att jag egentligen har en hel del jag borde plugga på men vad gör man inte för lite extra pengar?! Får 200 dollar imorn för dessa dagar, inte mycket pengar...men är man fattig student så är man! hehe

Lördagkväll i LA...jag och Jossa ska kolla film! Myyyyyys =)


Surfing, Starfish and Promotion

Idag är man uppe med tuppen! En lördag. Ja, min klocka ringde på 7am och jag är så sjukt trött!
Helt slut i kroppen efter surfingen igår. Det gick förövrigt väldigt bra och nu känns det kul igen =) Jag var inte rädd. Haha Blev sen ett par timmar på beachen vilket kändes som en evighet sen, vädret här borta har ju sugit den senaste tiden men nu börjar det bli som vanligt igen. Skööönt!

Anledningen till att jag är uppe såhär dag en lördag är att jag om typ 30 min blir upphämtad av någon snubbe som jag aldrig träffat, vi ska åka till Pasadena, ett ställe som jag knappt vet vart de ligger. I timma här ifrån med bil trodde Emelie. Haha Aaaaaah detta kan ju låta lite skumt. Men jag ska göra lite promotion för ett event som ska hållas i LA nästa helg. Vet inte så mycket om det förutom att det har med Greenpeace att göra. Mitt jobb nu denna helg kommer vara att dela ut flyers på något utställningscenter i Pasadena....Några timmar idag och några timmar imorgon. 200 dollar cash! Det kan man ju ändå inte tacka nej till.

Det räcker ju nästan till min flygbiljett till NYC i juni. Great!


Jag vet, jag är dålig...

..men ibland finns det bara inte någon lust att blogga! Haha!

Dagarna här borta i LA går...och veckorna med. På Lördag om en månad sitter man på planet på väg hem till Sverige igen. Innan det har man då också förhoppningsvis spenderat 3 dagar i NYC. Wiiiiie! Det ska bli sjukt kul att se den staden! Håller nu bara tummarna för att vi skafå tag på några relativt billiga flygbiljetter. Tips Någon? Boendet är där emot kirrat o klart! Skönt det i alla fall..

Annars har jag fullt upp i skolan nu med en massa finals och projects som ska vara klara inom de närmsta veckorna. Har även signat upp för höstens kurser nu. Beslutsångest, Ja det kan man säga! Desto mer jag tittar i kurskatalogen, desto mer roliga kurser hittar jag som jag vill läsa. Men men just nu får man bara se till vilka jag måste ha för att få mitt certifikat i webbdesign. Synd bara att en av dom måste-ha-kurserna var full. TYPISKT! Aja, hoppas att någon droppar den innan augusti så man kan få en plats. Det är ju trots allt en ONLINE-kurs...

Hade min fina vän Maria här på besök också! Hon kom ju den 6e och stannade till den 18e. Var jättekul att ha henne här och det var verkligen länge sen man såg henne. Synd bara att du inte fick se mer av det fina LA-vädret som vi brukar ha. 2 dagar på Beachen blev det bara, eller va? ILLA! Men men vi hittade på annat skoj istället.

När hon lämnde oss här i veckan, kom jag bara och tänka på att det snart är min tur att åka hem till lilla Söderköping....det ger mig en liten liten klump i magen måste jag erkänna. För jag trivs här...skulle gärna stanna i sommar också. Men nu har man ju jobb i juli hemma i Stockholm som väntar. Bara göra det och sen komma tillbaka hit i slutet av augusti igen. Hehe....Längtar typ redan =P

Självklart ser jag fram emot en trip hem också. Ska bli så himla kul att träffa er hemma igen! Saknar er alla!

På tal om Sverige så fick jag paket i förrgår igen. Svenskt godis! Lina du är underbar! Smarrigt var det. Tror nog jag börjar bli lite bortskämd...

Idag har jag varit på bio, "A Nightmare On Elmstreet", sevärd film för sånna som gillar läskiga filmer (som jag). I måndags var jag också på bio, med Maria..vi såg "Robin Hood", sevärd för er som gillar fighter och kring (inte jag).
Maria köpte något typiskt Amerikanskt bio-snacks... Nachos med ljummen tjock ost-dip, allting uppvärmt och inplastat! Höhö Smarrigt va?!


Photoshoot Vs. Swedish Candy!

Efter 5 timmars Photoshoot idag så blev jag mer än överlycklig av att få ett 2 kg-paket på posten, fyllt med godis, skickat till mig från Världens Bästa Tobbe! =)




På tal om något HELT ANNAT så köpte jag och Em en bil idag. Haha! Lite spontant sådär, men det gillar jag!
En röd Honda från 1993 är det, en lite sportigare variant om man säger så...hehe Röd är den med två dörrar, sänkt, grymt ljudsystem, taklucka och tonade rutor är bara några av dom små extradetaljerna som den har. Vi hämtar den imorgon, så bilder kommer imron.

Natta

Beverly Hills, Malibu & Laguna Beach..

Helgen har mest spenderats i en bil som jag o Maria har hyrt. I fredags blev det surfing och lite solning i Santa Monica, följt av barbeque på Oakwood och barhäng på Main street. Lördagen cruisade vi runt i Hollywood, Beverly Hills och Malibu. Idag drog jag, Maria, Emelie och Hedieh ner till OC och Laguna Beach. Supermysig liten stad, men vädret kunde ju varit lite bättre...






Då var denna helgen också över och imorgon ska jag på Photoshoot! Till nästa helg ska vi fira Norges nationaldag samt på Aha's come-back-after-party. Kan komma att bli en del dans! =P

Besök från Söderköping!

Då var det helg. IGEN. Haha!
Men jag klagar inte...

Har haft en lååååång dag i skolan sen blev det en fika med Emla på Starbucks, i solen =) Nice Nice!

Ska alldeles strax ta bussen ut till LAX för att möta upp Maria! Wiiiie! Shit det ska bli sjukt kul att träffa henne. Var ju ett tag sedan om man säger så. Hehe Brukar ju bli så numera när man åker runt o far o flänger så himla mycket hela tiden. Alla gamla vänner hemifrån ser man typ en gång per år. Trist som tusan! Men det är väl så det är att bli vuxen antar jag?! Trveligt med besök i alla fall och hon ska vara här hos oss i ungefär 1,5 vecka...så jag har smidit lite planer för oss! Imorgon blir det surfing nere i Venice och sedan har jag beställt en bil som vi ska hyra fram till måndagkväll. Så i helgen lutar det åt att bli en liten roadtrip ner till Orange County för att sola lite på Laguna Beach. =) Härligt!

När man beställer kaffe på Starbucks skriver dom oftast namnet på muggen för att hålla koll på vem som ska ha vad. Detta är väl ett av de vanligaste förekommande namnen som jag brukar få när jag säger att jag heter Malin....hehe



"Du gamla du fria du självögda nord"

Vi har de senaste veckorna haft en lite tisdags-tradition här i lägenheten. Denna tisdags-tradition har varit att klämma ihop oss i vår 2-sitssoffa och kika på Svenska Hollywoodfruar. Denna vecka fuskade vi lite och vi har nu redan idag (måndagkväll) kollat på det. Maria Montazami är verkligen min nya idol! Hahaha Den kvinnan är ju hur skön som helst! Är det förresten någon som har testat hennes "egen-designade" Amerika-burgare? =P

Hittade för övrigt hennes blogg alldeles nyss...haha..!


Annars har jag idag tillbringat ungefär 2 timmar ute på vår balkong. Jobbar just nu väldigt hårt på att få bort dedär jättemarkanta bikini-märkena som man fick här i början. Började även denna morgon med att ta en PW nere på beachen. Ska bli min nya rutin nu men imorgon hinns det inte då jag måste vara i skolan redan klockan 9.30...Essay står på schemat imorgon. Awww! Jag ser inte fram emot att skriva den, men det är väl bara att göra det I guess. Har bara en enda lektion imorgon och det är engelska. Nice Nice. =) Kanske kan bli en liten stund på ballen även imorgon då...Idag har jag också jobbat lite mer på mina fruit-illustrations. Orange & Strawberry!


Imorgon ska det kollas på bil. En röd en är det, de är en svensk tjej som ska sälja den i juni för hon ska hem till Sverige igen... 1 500 dollar ska hon ha, vilket är väldigt billigt och den såg fin ut på bilden vi såg! Aja, det är ju mer än utsidan som sagt som ska undersökas. Synd att varken jag eller Emelie är några vana bilköpare...Hmmm....får väl kanske ta hjälp av någon.

Håller tummarna för att det är en bra och fin bil! We really Neeeeeeeed a Car!


Dagens ord:


"Drama is the New Black"

Haha. Så var det va Emelie?! Eller vad sa vi nu....?? Haha



Idag har jag hunnit med en PW på beachen, stekt mig på balkongen, skypat med mormor och med mamma. Sen har jag pluggat lite illustration nu och tänkte hugga tag i förberedelserna inför tisdagens eassy. Wiiiie! Usch, jag ser verkligen inte fram emot att skriva den men det är väl bara att göra det!

Har snackat med Maria också, hon landar i LA på torsdag kl 8 pm. Nice Nice =) Vi snackade om att hyra en bil över helgen och att kanske ta en roadtrip ner till OC på lördag eller söndag. Jag som aldrig har varit där nere så det vore kul! Annars blir det Barbeque på Oakwood på fredag, Sigge och Heddy ska fira att dom är färdiga läkare nu. Så det blir väl att dra dit för lite god mat och poolhäng. Hoppas på soligt väder bara!

Ikväll är vi bjudna till Monia och hennes mamma. Dom ska bjussa på Persisk mat så det ser vi fram emot =)

Saturday Night.

I morse vaknade jag och Emelie upp med ett otroligt pizza-sug! Haha Tur är väl att man i detta land kan göra sin beställning online och välja exakt vilka toppings du vill ha. Och inte nog med det, du kan även följa din pizza på webben från bakbordet till leverans. USA är väl för härligt! ;P






Blev då Pizza-Breakfast på våran balkong i solen. Gött! Sen spenderade man ett par timmar i solen för att jobba lite på brännan. Annars har man pluggat idag och sen tog jag en paus för en timmas surfing nere i Venice med Sigge och Micke. Sjukt stora vågor var det så Malin hade lite problem med att bara ta sig ut. Haha Bra träning för ryggen och armarna vill jag lova!

Gårdagen då.....Highlands uppe på Hollywood Blvd var clubben där Valborgsfesten hölls. Kvällen kan väl sammanfattas ungefär såhär:
Swedish people, drinkar, allsång, schlager och en himla massa dans på det!

Det var en trevlig kväll som har satt sina spår. Vi har disskuterat lite och jaaaa nu börjar vi väl få se vad denna staden gör med folk. Det är verkligen en galen stad. Men kul har vi!! 

Ikväll är det bara Jossa som är ute och roar sig. Em och jag håller oss till pluggande och jag laddar för en ny vecka nu! En hälsosam vecka med massa pluggande och träning står på schemat. Tisdag ska vi antagligen kika på en bil också...en svensk tjej som ska sälja hennes röda pärla för 1500 dollar. Not Bad!

D R A M A
is the shit.




RSS 2.0