Kreativ dag!

Emelie och jag var hurtiga som tusan i morse, halv 7 gick vi ut för en morgonpromme! Hade sen en enda lektion i skolan mellan halv 10 och 11.....engelska och vi gick igenom våra essays som vi skrev förra veckan. Visst, måste säga att jag är nöjd med reultatet med tanke på hur mycket engelska jag har pluggat i skolan hemma i Sverige...hehe

Hängde sen i AET's datalabb för att försöka få ut min utskrivt av project Label Design som det är due på imorgon. Efter typ si så där 2 timmar där inne i kom det ut ett halvtaskigt resultat. Skolan skrivare pallar tydligen inte att skriva ut direkt från Illustrator. SUCK! Men men, man får väl bara lämna in och vara tyst....

is-kaffe blev det jaaa... =)
Fånigt namn på produkten jag vet men nu var det inte det som var uppgiften...hehe

Idag har vi även INFÖRSKAFFAT OSS EN DAMSUGARE! =D Tro det eller ej, men har inte haft någon sedan vi flyttade in för typ 3 veckor sedan....Börjar bli lite smått nasty här hemma nu. Kanske kan man hinna med ett varv på heltäckningsmattan imorn.


På Sears hittade vi den här lilla söta saken. Haha Emelie är nöjd som ni ser!
Shoppades lite annat på Sears också.....blev lite träningsredskap för min del. Invigning imorn maybe?! =)


Annars har kvällen spenderats ute i solen. Blev en timmas träning för min del förrut. Löpning på stranden kan vara bland det bästa som finns... Rensa sina tankar med peppig musik i sin i-pod! Nice nice.
Efter det har kretiviteten varit hög här hemma på 7th street. Em och Jossa har pluggat för fullt och jag har målat en färgglad fisk i Photoshop, läxan inför torsdagens Imaging är så gott som kirrad!



Lika bra att säga Godnatt nu och imorgon är det endast En vecka kvar tills min kära familj landar i LA. =)

Quiet Saturday.

Igår var det svensk musik för hela slanten hät i LA. Last Days of April, Timbuktu, Adam Tensta, Danko Jones och Looptroop spelade på Viper Room. Det var vi och typ varenda svensk i LA kändes det som! Till och med Anna Anka var där tydligen. Men hon hade dock nekats att komma in då det redan var överfullt. haha Lite komiskt! Snopet för henne at bli nekad inträde kan jag tänka mig.... Men det var en toppenkväll och i dag var det ganska trötta tjejer här hemma i lägenheten.



Men Emelie o jag drog ner till stranden trots våra tunga huvuden, för att bygga lite på brännan...Em's classmate Sabina joinade och framåt lunch blev det en spontanare bort till Oakwood för lite barbeque-party i solen! En härlig och skön lördag med andra ord.









Kvällen har nu bestått av film och snacks! Baksmällan var det som stod på menyn...hehe
Imorgon väntar en heldag av plugg plugg plugg. Har tre olika saker som ska vara klara i början av veckan.

Så nu säger jag godnatt!


....såhär mysigt har vi det när vi ska "kolla på film"....haha! Har ju inte någon TV!

Swedish Party

På fredag vankas det svensk fest och massa bra musik här i LA!
Vi har köpt biljetter till en konsert i Hollywood där massa bra svenska band ska spela. Woohoo! Det kommer bli gallej!
Här är några av banden som kommer spela...

Jag anar att det kommer bli en riktigt bra kväll =)



Sunny Day!

Ny skolvecka har startat och självklart ser det ut att vara blå himmel idag. Det är alltid molnigt och mulet på helgerna när vi är lediga, sen kommer det fina vädret när man är tvungen att vara i skolan! Men man ska inte klaga, vi har det ju varmt i alla fall. Slipper snökaoset och minusgrader som ni har där hemma i Sverige =)

Invigde mina nya skor igår, som jag köpte för någon vecka sen. På ALDO hittade jag dom, den butiken som blivit en av mina favoritbutiker måste jag säga. Men Nej. Jag har inte köpt några andra skor än dom där sen jag kom hit..


Dags för engelska idag och vi ska gå igenom allt inför vår första essey som ska skrivas på torsdag. Min första ever!

Slutar redan klockan 10:50 idag så man ska verkligen inte klaga....kanske kan bli en liten tur till beachen i alla fall då. Om inte annat blir det en löprunda där nere senare idag! Blev ju som sagt lite inspirerad av maran..hehe


Här står man och väntar på bussen varje dag när man ska hem från AET-campus...många stora företag som har sina kontor på den gatan...


This is for you Emelie!! Haha (tycker hon ska följa med mig på surfclassen som jag signat up för)

LA marathon och Alice in Wonderland

Då var denna långhelg över då. Man hinner knappt tänka innan det är en ny vecka!
Måndag imorgon och skolan igen, känns kul. Känns som att man behöver aktivera sig nu efter en ganska så slö helg.

Igår blev det en tur ut här i Santa Monica. Vi hamnade på ett ställe nere vid pieren som heter Makai, helt okej faktiskt. Nära hem så det är ju alltid bra att veta, man behöver inte betala 40 dollar i taxi upp till Hollywood varje gång man vill gå ut och dansa lite =) Kvällen var väl helt okej, men jag har haft bättre...blev lite snack med min Lina hemma i kalla Sverige där på natten. Tur att du finns vännen!

Idag tog jag mig en tur ner till pieren igen för att se målgången av LA Marathon. Helt sjukt mycket folk var det och man blev lite inspirerad av att se alla löpare.. En dag ska jag också ta mig igenom en mara, hehe satsa på nästa år maybe?! Stockholm Marathon i sommar finns ju alltid annars....hahaha....man ska aldrig säga aldrig!



Vi har även denna helg hunnit med TVÅ biobesök. Det ni!! I fredags blev det Remember Me med allas vår favorit Robert Pattinson. Den var bra men slutet var lite av en besvikelse tyvärr...
Det andra biobesöket kom vi precis hem ifrån, det blev att sätta på sig 3D-glajjorna för att kolla på Alice in Wonderland. Den var väldigt snyggt gjord, men jag är inget stort fan av fantasy-filmer (om man nu får kalla den det? :P hehe). Blev mest imponerad av alla effekter och den snygga grafiken. Så ja, den är sevärd! Dock endast på bio i 3D.



Nu blire natta för att gå upp imornbitti och ta sig en promenix i (förhoppningsvis) solen!

Natti natti

My Own BB!


St. Patricks Day

Det var ju som sagt St. Patricks day igår och det betydde att man var tvungen att gå ut och dricka öl.
Vi hade tyvärr inte mycket grönt i våra garderober men dom här små söta shotglasen som vi hade inhandlat på 99cent förra helgen fick bli våra gröna färg-klickar!




Det blev även lite posering vid vår vita "foto-vägg" här hemma innan vi begav oss till en irländsk pub och mötte upp ystad-killarna. Mitt mål med kvällen var att få dricka grön öl...men det var dåligt med det tyvärr.
Blev något annat grönt i stället...hehe Jelly-shots. Har aldrig provat det innan men måste säga att det inte var någon höjdare direkt! Färgen var ju dock fin som tusan.. =)




Nu blir det att sova här. Trött som bara den, trots att vi har spenderat i stort sett hela dagen inomhus idag. Ledig dag från skolan och imorn är man ledig igen som vanligt på fredagar. Härligt härligt! Blir beachen imorn om det är fint väder.

Natti natti

Kontakt med omvärlden

Wooo! Nu är vi äntligen fått internet i lägenheten.
Har varit sjukt mycket strul sen vi kom hit....men nu börjar det ordna upp sig. Äntligen!

I två dagar nu har det varit sjukt varmt här. Säkert 30-35 grader och blå himmel. Underbart men man får nästan en liten chock av omställningen med tanke på att det var typ bara 15 grader förra veckan. Kort vecka denna vecka, bara tre dagar i skolan, ledig torsdag-söndag. Härligt!

Imorgon är det St. Patricks Day och det blir väl att gå ut till någon Irländsk pup för en öl eller två. All dressed in Green maybe..?! Hehe

I skolan imorn är det label design som gäller. Kul men svårt, med tanke på att det ska göras i Illustrator...Men men kul att lära sig något nytt! Jag har kommit på vad jag ska göra i alla fall, var på Vons förrut och kikade runt efter passande förpckning. Det kommer bli en Iced Coffee i plastflaska. Ganska ont om det tycker jag...de flesta är bara glasflsakor, vilket kan vara ganska osmidigt om du vill ha med din kaffe till stranden t.ex.

I helgen blir det att inviga beachen om detta fina väder fortsätter! =)

Malibu och Rodeo Drive

Blev inga stjärnor i Hollywood idag men imorn hoppas jag!
Malibu och en sväng på Rodeo Drive blev det istället, sen var klockan för mycket och vi begav oss till 99cent-store för lite shopping. Den butiken gillar vi minsann, där får man valuta för pengarna! Haha
Skön kontrast där måste jag säga....Rodeo Drive vs. 99cent...Vad skulle du välja? Höhö :P

Då var det lördagkväll och vi har suttit hemma i vår lya och tagit ett glas rött. Thats it liksom. Ännu en lugn helg. Kanske lite trist när man är i LA men med tanke på hur mycket vi spenderat på IKEA, bilhyra, Target och mat denna helgen så känns det faktiskt ändå ganska skönt. MEN. Jag måste få tillägga att jag känner mig ganska rastlös! Känns lite dumt att säga att man är uttråkad här i Los Angeles kanske. Haha Men så känns det ibland. Blir en del träning nu då istället när man inte gör så mycket annat. Sova tidigt och sedan gå ut tidigt och träna. Det är ju alltid bra! I morse var jag ute vid halv 9 för en jogg på Santa Monica beach, sol och varmt var det. Skön start på dagen! Får nog bli en repris imorn. Vore ju bara lite roligare om man skulle ha en PW/jogging-kompis emn borde inte vara så svårt att bara ragga upp en :P Finns ju gott om hurtiga människor ute på morgnarna förutom jag. Guud, vad många som tränar i detta landet! Visst är amerikaner FETA, men det finns lika många som tränar och är sunda!

Här kommer lite picts från roadtripen till IKEA och dagens cruise i Malibu/Rodeo Drive....


Köttbullarna var inte riiiiiktigt som hemma i Sverige, men de dög.

Det är ansträngande att pumpa upp sängar...haha!

Malibu var fint som tusan...och många surfade där.



Vissa tar limon till loppisen...




Blev en finlunch på en italiensk restaurang på Rodeo Drive också. Mmmmmm!

Äntligen hemma!

Nu har vi äntligen kommit i ordning i vår nya lya. Nästan i alla fall =)
Igår kväll gav vi oss ut på säng-jakt....slutade med att vi köpte med oss en varsinn Queen-size uppblåsbar säng! haha Tro det eller ej men den är superskön! Och bred. Efter att ha delat säng nu i 2 månader så känns det väldigt lyxigt att nu äntligen ha en egen säng att sova i. Idag tog vi bilen till IKEA för att inhandla lite utfyllnad till vår näst intill  t o m m a  lägenhet....Resan som egentligen skulle ta ungefär 30 min tog istället 1,5 timma efter att ha kört lite fel ett par gånger. Huvudsaken var att vi kom fram och då blev det köttbullar, lingonsylt, brunsås och (!) potatismos! Mmmm. Svensk mat är något extra när man befinner sig på andra sidan jorden.

Vår fredagkväll har sedan betsått av att montera, montera och montera...
Kommer nog bli bra detta i alla fall. Det enda som vi beshöver inskaffa nu är en damsugare och lite andra småsker som vi inte kunde hitta på IKEA.

Vi har i alla fall kaviar, gravad lax, knäckebröd och sill i kylen. Gött!!

Imorgon blir det kanske en tur med bilen upp till Hollywwod för att strosa lite och kolla på stjärnorna. Passa på att turista lite nu när man ändå har bil för en helg.

Jag bjussar på två bilder från kvällen...

Jag och Emelie i vårt stoooooora sovrum.

Jossa hade turen att få en mysig skog att sova i.. =)

Checka

DIGITAL RETOUCH
Intressant sida. Har Digital Imaging just nu coh vi gar igenom alla Photoshops editing/retouch-verktyg. Lar mig faktiskt en hel del har idag med Bill Lancaster. =) Aven fast han ar oerhort jobbig att lyssna pa...hehe
Slutar om 1 timma och 15 min. Da kommer brudarna och hamtar mig har utanfor AET (Sikken lyx). Vi ska till Walmart pa sang-jakt! Hehe Undra om man hittar nagon bra eller om det blir till att sova direkt pa heltackningsmattan i natt. Spannande! haha

Börjar närma sig slutet..

Då var det bara 2 nätter kvar på Oakwood......imorgon ska vi flytta alla våra grejer efter skolan. Hyr bil från imorn till måndag så vi kan åka kors-och-tvärs genom LA för att inhandla det som behövs till vår nya helt 
o m ö b l e r a d e lägenhet i Santa Monica. Vi misstänker att det kommer kännas en gnutta tomt där inne...hehe Vi har ju verkligen INGA MÖBLER, och typ det enda vi ska köpa är lite köks-grejer sen hyra sängar och ev. några småbord. Matsalsbord med tillhörande stolar samt en liten liten soffa lämnar dom kvar åt oss så det var ju generöst =)

Bil hela helgen kommer ju inte kännas helt fel måste jag säga. Det kommer bli ett efterlängtat IKEA-besök! Gravad lax, knäckebröd, godis och Kalles randiga (om dom har) ska inhandlas för min del det är en sak som är säker. Mmmmmm!

Åh, skypade med min fina norska vän förrut också. Saknar dig som tusan Tonje!
Hon har för övrigt planer på att kanske komma hit till LA i höst och plugga PR. Jag ska göra allt för att hon ska komma. Det skulle vara gaaaaalet kul. =)


Idag har jag annars mest pluggat engelska och en del inför ett nytt projekt i Photoshop. Simpelt men man msåte väl som sagt börja från grunden....höhö En joggingrunda till Santa Monica och tillbaka hann jag med också efter skolan. Det resulterade i att jag just nu känner mig lite upphettad och mina kinder är en aniiiiing rödare än vanligt.



.....frilägga i Photoshop är ju bara sååååå KUL.... 

Nu blir det sängen! Packa skola köra grejer imorn.....

Torsdagen i bilder.

Lite sent men tänkte lägga upp några bilder från i torsdags. Vi hade som sagt finbesök i vår lilla studio.. Jossas Ystad-boys kom över för lite spel och skitsnack!



JD hängde på..


Nu är det dags att sova. Imorn är en "lååång, jobbig" dag i skolan ;P Hehe Or Not.
Men imornkväll får vi nyckeln till nya lyan i Santa Monica! Wooohooo!

Förresten. Glömde säga en sak, att jag har världens bästa roomie...hon hade lagat mat till mig idag när jag kom hem efter en sen dag i skolan. Love to you!


Natta.

Web design 1

Hmmmm....ibland far man nog bra inse att man maste lara sig allt fran grunden flera ganger nar man bara borjar nya kurser/utbildningar hela tiden. Sitter i skolan och har webbdesign och det kanns som man typ mest sitter av tiden. Idag har vi hittills spenderat 2 timmar och en kvart med att skriva 3 sidor htmlkod om hur man lar sig sticka. Wooohoo! Haha Sitter nu och vantar pa att vi ska fa lara oss hur man lankar sidorna till varandra. Hehe
Kanns lagom givande, men maste man lasa denna kursen fran borjan sa maste man. Snart kommer det nog svarare saker. I Hope.
Har i alla fall varit duktig och avslutat forsta projektet for min Illustrations-kurs. har skrivit ut min Bamse och ska nu bara montera han pa en svart panna!
Som Lina sa forrut; "Vissa vaxer upp med Manga och Bratz. Vi vaxte upp med Bamse." Undra vad som ar bast egentligen? I like Bamse!

Oscar

Idag har det varit en slödag med stort S. Poolhäng, promenad med min lilla i-pod på venice
(i  s a n d s t o r m) och sen sett hela Oscars-galan live på TV. Borde plugga nu, men har noll energi över till det. Faktiskt ingen lust heller.

Imorn är det ny vecka. Igen. Sjukt att tiden går så fort...

What to say, what to say......Saknaden börjar göra sig påmind.
Men jag vet, jag ska inte klaga. Men alla har en dålig dag ibland. Off.




Blackberry vs. I-phone?

Det är frågan....Hmmmm?!


My Baby.

Inhandlade det bästa på länge; en rosa i-pod shuffle. Provade den också förrut under en löprunda i Marinan. Den är verkligen att rekomendera för löpning, jag är sjukt nöjd med mitt köp! Och att den sen är rosa blir ju bara som pricken över iet! =)


Hade kort dag i skolan idag, slutade redan klockan 11 så Em och jag tog en runda på 3rd Street. Vilket resulterade i att jag äntligen hittade en bikini som jag ville ha.. Victoria's Secret var det som hade den lilla fina!



Men men nu är det dags att göra lite nytta, ta tag i plugget! Man har en hel del at göra som sagt....hehe

Några fynd under en lektion i web-design..




Idag har jag simmat 40 längder i poolen, druckit kaffe, tvättat, åkt buss, haft föreläsning i web design, druckit kaffe, åkt buss och ätit subway. Imorgon är det bara skola mellan halv 10 och 11, skööönt! Kanske kan bli både poolen och gymmet imorn om det är soligt och fint. =)

Bjuder på några bilder från igår..


Emelie har nu köpt vår första accessoar till lägenheten. Är den inte hur fin som helst?! =)

Ikväll blir det chill hemma. Sista kvällen som vi är fyra nu, i natt lämnar Malin oss.
Trist som tusan men så är det!

Cheesecake

Igår kväll hade vi en sista-kvällen-middag för Malin. Vi käkade på Cheesecake Factory som är ett av de bästa ställen att äta på här i Marina Del Rey. And we love it!
Drog sen till en klubb i Santa Monica som var helt okej. Zanzibar hette den och det var verkligen blandat med folk, inte alls som de ställen vi varit på tidigare upp i Hollywood. Kul var det, bra stämning och skön musik!

På natten när vi kom hem blev det att kalasa på våra Cheesecakes som vi köpte med oss tidigare under kvällen.
ALLT är verkligen större i USA....


Här ser ni en "helt vanlig" morotskaka till vänster....hehe


Någon som är sugen?


Jag och Emelie delade på en White Chocolate Macademia Nut Cheesecake. Det räckte att dela på en vill jag lova!

RSS 2.0